Dækskifte: Spar 20-40% på dækskifte pris

🧰 Hvornår skal man skifte til vinterdæk og sommerdæk?

dækskifte, hjulskifte- skifte til sommerdæk og vinterdæk
Hvornår skal man skifte dæk?

I tvivl om hvornår man skal skifte til vinterdæk? Eller hvornår man skal skifte til sommerdæk?

Det er vigtigt at du er opmærksom på præcist hvornår du skifter til både vinterdæk og sommerdæk, både af hensyn til sikkerhed, men også af hensyn til pengepungen, da dine dæk kan holde væsentligt længere hvis du skifter til de korrekte dæk året rundt.

Der er ingen tvivl om, at hvis du sørger for at skifte til henholdsvis sommerdæk og vinterdæk afhængig af vejret samt årstiderne, så mindsker du risikoen for ulykker markant.

Nedenfor har vi beskrevet hvornår du bør skifte til vinterdæk og hvornår du bør skifte til sommerdæk, så du har en præcis ide om hvornår dit dækskifte skal fortages, og du kan læse lovgivningen omkring dæk her.

❄️ Hvornår skifter man til vinterdæk?

Så snart det kolde vintervejr begynder og sneen kommer, så er det på tide at få skiftet til vinterdæk.

Det er ikke lovpligtigt at skifte til vinterdæk, som det er i andre lande, så du kan lovligt køre med sommerdæk året rundt, men vi anbefaler dig kraftigt at du ikke gør dette, da dine dæk har svært ved at få vejgreb, og derved lettere kan skride.

Det er generelt en god idé at skifte til vinterdæk inden frostvejret begynder. Da vi aldrig ved præcist hvornår frostvejret og minusgraderne påbegynder, så er det klogt at skifte til vinterdæk i god tid.

Hvis du venter med at få skiftet hjul til til vinter, kan du risikere at frostvejret begynder og at der er lange ventetider til værkstederne.

☀️ Hvornår skifter man til sommerdæk?

Det er yderst vigtigt at du skifter til sommerdæk, når der bliver varmt og lunt i vejret. Det anbefales af eksperterne, at du skifter dine dæk, så de passer til vejrforholdene, da dette øger din og dine medpassagerers sikkerhed.

Der er en lang række gode grunde til at skifte fra vinterdæk til sommerdæk, hvor det anbefales så snart dagstemperaturen bevæger sig over 7 grader, men den primære årsag er sikkerheden for dig og dine medtrafikanter.

En anden grund til at skifte til sommerdæk, er at når vejret bliver lunere, så bliver sommerdækket mindre slidt end et vinterdæk gør, hvilket også betyder mindre slid på dækmønstrene, som påvirker din bils evne til at stå fast på vejen.

Derudover så kan sommerdæk ikke præstere optimalt i glat og vådt føre, så du bør derfor altid køre efter forholdene, og tænke over om du køre med enten vinter- eller sommerdæk.

❓Hvor ofte bør du skifte dæk og hjul?

Du bør skifte dæk og hjul løbende, for at sikre at du køre mest mest mulig sikkerhed, men der er mange årsager til at der skal fortages hjulskifte såsom:

Hjulskifte årsager:

 • Slitage: Lovgivningen siger at der mindst skal være 1,6 mm dækmønster. Er dine ikke dette, så skal du have nye dæk.
 • Vinterdæk: Skift til vinterdæk, når den gennemsnitlige dagstemperatur kommer under 7 grader.
 • Sommerdæk: Skift til sommerdæk, når den gennemsnitlige dagstemperatur kommer over 7 grader.
 • Aldring: En tommelfingerregel siger at du skal have nye dæk, når dine gamle dæk er over 5 år, da de bliver mere skrøbelige over tid.
 • Beskadigelse: Et dæk som er blevet beskadiget f.eks. ved at ramme en kantsten eller en skarp genstand, skal potentielt udskiftes.

Se videoen nedenfor, hvor du får gode råd omkring dæk og dækskifte

🚘 Dækskifte pris – Hvad Koster dækskifte?

Ønsker du at vide hvad Dækskifte koster? Dækskifte koster fra kun 175 kr. Dog varierer prisen på dækskifte fra værksted til værksted.

Vi har nedenfor fremvist hvad den gennemsnitlige pris på dækskifte er, så du ved hvilken dækskifte pris du skal forvente. Du kan også se hvad du skal forvente din samlede hjulskift pris samt opbevaring koster.

Spørgsmålet ”Hvad koster dækskifte?” afhænger af hvilken værksted du vælger. Så din pris på dækskifte kan variere om du afsøger dine muligheder, eller blot tager det første og bedste værksted.

🙋‍♂️ Kan du selv skifte dæk på bilen?

Ja, det er relativt nemt at skifte dæk på din bil, så det er en opgave som du kan vælge at gøre selv, selvom de fleste vælger at få det fortaget på et værksted, da prisen for at få skiftet hjul er billig.

Vi har en simpel guide samt en video til dig, så du selv kan give dig i kast med at skifte hjul på bilen.

ℹ️ Guide: Sådan kan du skifte dæk på bil

Du kan under videoen læse fremgangsmåden til at få skiftet hjul på din bil.

Fremgangsmåde

 • Bilen skal stå på et fast og jævnt underlag
 • Find bilens løftepunkter (I tvivl se 1:06 i videoen)
 • Tjek om dækkene opfylder de lovmæssige krav
 • Find værktøjet frem

Værktøj der anvendes

 • Krydsnøgle
 • Donkraft
 • Momentnøgle
 • Topnøglesæt
 • Handsker (Valgfrit)
 1. Det første du gør, er at sætte bilen i frigear med håndbremsen nede.
 2. Sæt donkraften under bilens løftepunkter og begynd at løfte bilen, men kun så dækket lige løftes fra jorden.
 3. Tag kapslen af hjulet, og påsæt krydsnøglen på boltene hvorefter du drejer dem mod uret og tager hjulet af.
 4. Du bør markerer hvor hjulet har siddet på bilen, og kan f.eks. skrive ”HF” for højre forhjul eller ”HB” for højre baghjul, da hjulet skal påføres korrekt og på samme side af bilen, når de skal monteres igen. Gøres dette ikke, bør du få sporet dine hjul på et værksted.
 5. Find du det nye dæk frem og sæt hjulet på. Du kan med fordel smøre dine bolte med lidt fedt, da det gør dem lettere at få af næste gang.
 6. Nu skal du krydsspænde boltene, for at sikre hjulet bliver spændt lige på. Gentag dette på alle 4 hjul.
 7. Efterspæn nu med en momentnøgle, for at sørg for at alle bolte er spændt med det korrekte moment, så de hverken bliver spændt for hårdt fast, eller for løst.
 8. Påsæt fælgen igen.
 9. Tjek herefter dæktrykket på bilen, enten med din egen dæktryksmåler som kan købes i de fleste bilbutikker, eller på den lokale tankstation. Du kan oftest finde det korrekte dæktryk på netop din bil i enten dørkanten, brændstofdækslet eller i handskerummet.
 10. Efter du har kørt de første 100 kilometer, så skal du efterspænde boltene med din momentnøgle, for at sikre at ingen af boltene har løsnet sig.

🚗 FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad koster dækskifte?

Dækskifte koster i mellem 175 og 600 kroner og kan variere fra værksted til værksted og fra bil til bil.

Hvornår skal jeg have skiftet dæk?

Du skal skifte dæk, når de enten er for slidte, blevet beskadiget eller når du skal have skiftet til vinterdæk eller sommerdæk.

Hvor længe tager et dækskifte og hjulskifte?

Et dækskifte og hjulskifte tager omkring 30 minutter, hvor værkstedet typisk også tjekker op på slitage og dæktryk i forbindelse med dækskiftet.

Kan jeg selv skifte dæk på min bil?

Ja du kan selv skifte dæk på din bil, men mange fortrækker at få det gjort på et værksted, da man på den måde sikre at hjulene bliver påsat korrekt. Derudover så vil mange gerne slippe for besværet, da det er billigt at få skiftet dæk på de fleste værksteder.

Hvornår skal jeg skifte til vinterdæk?

En tommelfingerregel siger, at du bør skifte til vinterdæk når den daglige gennemsnitstemperatur er under 7 grader, og med risiko for frostglatte veje.

Hvornår skal jeg skifte til sommerdæk?

En tommelfingerregel siger, at du bør skifte til sommerdæk når den daglige gennemsnitstemperatur er over 7 grader.