Serviceeftersyn Af Bil

🧰 Hvor ofte skal man have bilen til service (serviceeftersyn)?

service på bil
Service på bil

En god tommelfingerregel er, at få bilen til service når den har kørt mellem 10.000 og 30.000 km.

Dog kan intervallet for serviceeftersyn variere helt fra 5.000 og op imod 50.000 km. Hvis du kører mindre end der er specificerede i kilometerintervallet, så vil der i servicebogen være beskrevet et såkaldt årsinterval i stedet, som typisk er hvert år eller hvert andet år.

Nogle bilmodeller indkalder selv til service, som vises i instrumentbrættet, hvor der f.eks. også bliver vist når der skal fortages olieskift eller lignende.

Nogle ældre biler har andre behov, og derfor kan serviceintervallet være anderledes. Du kan derfor få en vedligeholdelsesattest hos FDM, så du får et overblik over hvad der skal laves inden du kører bilen på værksted.

🛢️ Kan alle værksteder fortage serviceeftersyn på bil?

Ja, stort set alle værksteder kan fortage serviceeftersyn. Du bestemmer helt selv, om du ønsker at få lavet service på bilen hos et autoriseret eller uafhængigt værksted.

Du skal dog kunne dokumentere, at service på din bil er fortaget efter bilproducentens forskrifter og med et stempen i servicebogen fra det pågældende værksted.

serviceeftersyn på bil
Autoriseret eller uafhængigt autoværksted

🧑‍🔧 Autoriseret eller uafhængigt autoværksted?

Uanset om du vælger at få lavet serviceeftersyn på bilen på et af de autoriserede værksteder eller ej, så vil du forsat være omfattede af den eventuelle fabriksgaranti på din bil.

Så hvis der er nyvognsgaranti på bilen, så kan forhandleren ikke kræve at det fortages på deres eget værksted eller et andet specificerede værksted. Her kan både et Autoriseret eller uafhængigt autoværksted fortage service på bil så længe du får underskrevet servicebogen for din bil.

Så kort og godt, så er det ikke kun de store autoriserede værksteder eller forhandleren der kan fortage service på din bil, men det kan stort set alle traditionelle værksteder, så længe de udføre servicet efter de specifikationer der står i din servicebog.

❓ Hvad indeholder serviceeftersyn på bil?

Serviceeftersyn bidrager til at forebygge reparationer og skader på bilen, samt mindske de potentielle sikkerheds- og driftsproblemer for dig som bilejer, lidt som det regelmæssige tjek hos din tandlæge.

Et standard bileftersyn indeholder følgende elementer:

 • Olieskift samt nyt oliefilter
 • Kontrol af tilpasning af dæktryk og dækmønster
 • Kontrol og opfyldning af bremsevæske
 • Smørelse af dørhængsler
 • Kontrol af styretøj og undervogn
 • Kontrol af udstødningen
 • Skift af gearkasseolie
 • Kontrol og potentielt udskiftning af brændstoffilteret
 • Kontrol af airconditionen
 • Justering af ventilerne i motoren
 • Testkørsel på en vej og endelig godkendelse.
 • Kontrol og opfyldning af kølervæske

🚘 Serviceeftersyn pris – Hvad Koster serviceeftersyn?

Ønsker du at vide hvad Serviceeftersyn koster? Serviceeftersyn priser kan svinge en del, men:

 • Det store serviceeftersyn koster mellem 2500 og 4500 kr. (Typisk hvis din bil forsat er dækket af af bilproducentens fabriksgaranti).
 • Det lille service (Basisservice) koster mellem 800 og 1500 kr. (Typisk hvis din bil er ældre end 2-5 år).

Spørgsmålet ”Hvad koster serviceeftersyn?” afhænger af hvilken værksted du vælger. Så din pris på service på bil kan variere om du afsøger dine muligheder, eller blot tager det første og bedste værksted.

⌛ Hvor lang tid tager et serviceeftersyn?

Et serviceeftersyn tager mellem 1 og 3 timer afhængig af størrelsen på eftersynet. Et lille basiseftersyn tager omkring en time, mens et stor service tager omkring 3 timer.

🤔 Hvorfor skal man overholde service på bilen?

Sålænge der er garanti på din bil, så er det vigtigt at du overholder de serviceeftersyn som bilimportøren har beskrevet. Dette skal du gøre, da det indeholder kravene til service, som afgøre at du kan opretholde garantien på bilen.

Når garantien på bilen er udløbet, så kan den forsatte servicering af din bil, have en betydning for bilimportørens indstilling til hjælp til eventuelle problematikker efter garantiens udløb.

🙋‍♂️ Kan du selv fortage serviceeftersyn på din bil?

Nej det kan du ikke. Selvom du med fordel inden et service selv kan kan følge op på en række af tingene som værkstedet servicere såsom kontrol af kølervæske og dæktryk, så er der for det første en lang række elementer som de færreste privatpersoner har værktøjet til at tjekke op på.

Men selvom du har den tekniske formåen og værktøjet, så skal du kunne dokumentere serviceeftersynet med et eftersynsskema, en faktura samt hvilket værksted som serviceeftersynet er fortaget på.

🚗 FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad koster serviceeftersyn ?

Et stort serviceeftersyn koster mellem 2500 og 4500 kroner, mens et lille basisservice koster mellem 800 og 1500 kr. og kan variere fra værksted til værksted og fra bil til bil.

Hvad bliver der lavet på et serviceeftersyn?

På et serviceeftersyn til din bil, bliver servicebogen gennemgået og alle punkter deri tjekket. Det er typisk over 40 punkter, med alt fra olieskift til kontrol af styretøj og lufttryk i dækkene.

Hvor lang tid tager et serviceeftersyn?

Et serviceeftersyn på din bil tager mellem 1 og 3 timer afhængig af størrelsen på eftersynet. Et lille basiseftersyn tager omkring en time, mens det store service tager omkring 3 timer.

Kan jeg selv lave serviceeftersyn på min bil?

Nej det kan du ikke, da du skal kunne dokumentere serviceeftersynet med et eftersynsskema, en faktura samt hvilket værksted som serviceeftersynet er fortaget på.

Hvor ofte skal bilen have serviceeftersyn?

Du bør få lavet serviceeftersyn i det interval der er beskrevet i bilens servicebog, ellers så er tommelfingerreglen mellem 10.000 og 30.000 km.

Skal jeg vælge stort eller lille service på min bil?

En ny bil bør få det store service, så den forsat er dækket af fabriksgarantien, mens en ældre bil (2-5 år) ofte kan nøjes med det lille basis service.