Olieskift pris – Spar 20-40% på olieskift pris

🧰 Hvor ofte skal man skifte olie på bilen?

olieskift på bil
Hvor ofte skal man skifte olie på bilen?

En god tommelfingerregel er at du bør få skiftet olie på bilen én gang om året, eller hver gang du har kørt cirka 15.000 km.

Du kan tjekke i din bils instruktionsbog, hvor ofte din bil skal have skiftet olie.

Årsagen til at du bør skifte motorolie på din bil løbende, er at motorolie smører bilens motor, og derved holder motoren ren. Derudover så vil fugtigheden i luften, kunne resultere i at der kommer kondens i oliebeholderen, hvilket betyder at der kommer vand i olien. Dette gør motorolien tyndere, og derved bliver de bevægelige dele ikke smurt tilstrækkeligt.

Det er derfor en fast del af vedligeholdelsen, ved at have en bil og kan have relativt alvorlige konsekvenser, hvis du ikke fortager olieskift på din bil. Du bør kontrollere oliestanden for hver 1000 kilometer.

🛢️ Hvor meget olie skal der på min bil?

Når du skal fylde olie på din bil, så bør oliebestanden altid være et sted mellem minimums – og maksimumsmarkeringen på oliepinden. Der er omkring 1 liters forskel mellem disse to markeringer.

Du bør hverken fylde for meget eller for lidt olie på din bil, da ingen af delene er godt for bilen. Når du fylder olie på bilen, så sørg for at tjekke op på oliepinden løbende, så du sikre at du højest fylder op til maksimumsmarkeringen og ikke mere end det.

olieskift bil

❓Hvorfor skal man skifte olie på sin bil?

Du bør skifte olie på din bil af flere årsager, da olieskift samt skift af oliefilter er en meget vigtig del af bilens vedligeholdelse. Hvis du ikke skifter olie på din bil, så undgår du at virkningen af motorolien fungerer optimalt.

Derfor skal du skifte olie på din bil:

 • Motorolie smører motoren: Olien hjælper med at smøre motorens bevægelige dele, hvilket reducerer friktion og varme
 • Olien køler motoren: Motorolie afleder varme fra motoren, hvilket er gavnligt for bilens ydeevne.
 • Opsamler snavs: Olien i bilen hjælper med at rense bilens motor, ved at opsamle snavs og affald i motoren.
 • Forlænger levetiden: Olieskift forlænger levetiden på motoren, da den uden olieskift til sidst kan ende med at gå i stykker.
 • Tætning: Olien bidrager til en tætning mellem stempler og cylindervæggene, hvilket forhindrer lækager.

🚘 Olieskift pris – Hvad Koster olieskift?

Ønsker du at vide hvad olieskift koster? Olieskift koster fra kun 664 kr. inkl. filter, og op til 1500 kr. eftersom din olieskift pris variere utrolig meget fra værksted til værksted.

Spørgsmålet ”Hvad koster olieskift?” afhænger af hvilken værksted du vælger. Så din pris på olieskift kan variere om du afsøger dine muligheder, eller blot tager det første og bedste værksted.

⌛ Hvor meget olie må en bil bruge?

Som en tommelfingerregel mister de moderne personbiler maksimalt 0,05% til 0,5% olie pr. Liter brugt brændstof.

Hvis du f.eks. bruger 10 liter brændstof pr. 100 kilometer (10 km per liter), så bruger bilen 100 liter brændstof til 1000 kilometer. 0,05% af 100 liter brændstof, resultere i 50 ml olieforbrug per 1000 kørte kilometer.

🙋‍♂️ Kan du selv skifte olie på bilen?

Ja, du kan godt selv skifte olie på bilen, og det er forholdsvist simpelt. De fleste fortrækker at få fortaget olieskift på et værksted, hvor man undgår besværet ved selve udskiftningen af olien, samt afskaffelsen af den gamle olie og udskiftningen af oliefilteret.

Men hvis du er en totalt gør-det-selv-type, så har vi en guide til dig samt en video, så du selv kan give dig i kast med at skifte olie på bilen.

ℹ️ Guide: Sådan kan du skifte olie på din bil

Du kan under videoen læse fremgangsmåden til at få skiftet olie på din bil.

Fremgangsmåde

 • Bilen skal stå på et fast og jævnt underlag
 • Find bilens løftepunkter til donkraften
 • Sørg for at have den nye olie klar
 • Find værktøjet frem

Værktøj der anvendes

 • Donkraft
 • Gryde eller spand til gammel olie
 • Skruenøgle
 • Nyt filter (anbefales)
 • Handsker (Valgfrit)
 1. Løft bilen fra jorden ved hjælp af en donkraft, og sæt herefter noget ekstra under som sikkerhed.
 2. Tænd for motoren og få den i tomgang i 3 minutters tid, for at opvarme olien, så den lettere flyder. Så kommer der også bevægelse i olien, så der bliver fjernet så meget snavs som muligt.
 3. Find skruenøglen frem og gerne et nyt oliefilter, samt din skål eller gryde til at opsamle det gamle olie.
 4. Sluk for motoren og fjern nu olieaftapningsproppen (efter at du har sat gryden eller skålen under proppen). Du kan med fordel lægge en gammel avis under, da olien griser en del.
 5. Vent til at al olien er drænet fra bilen, som kan tage op til 10-15 minutter. Så snart olien er stoppet, så kan du sætte møtrikken på igen.
 6. Hvis du har købt et nyt oliefilter, så skal du nu fjerne det gamle oliefilter. Placeringen af filteret varierer alt efter hvilket bilmærke og model du har, men bør være let at finde. Udtag det gamle og indsæt det nye filter.
 7. Nu skal du påfylde ny olie. Du kan se på instruktionsbogen, hvilken olietype samt mængde der anbefales til din bil.
 8. Begynd at hæld olie i hullet ovenpå motoren, og kontroller målepinden løbende.
 9. Sæt herefter oliedækslet på igen.
 10. Start nu motoren, og kontroller at lyset for olietrykket på instrumentbrættet er slukket som det plejer.
 11. Tillykke! Du er nu færdig med at skifte olie på din bil.

Husk at notere hvornår du har skiftet olie på din bil, samt hvilken kilometerstand der står på bilen, så du kan huske hvornår du sidste gang skiftede olie på bilen.

🚗 FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad koster Olieskift?

Olieskift koster i mellem 650 og 1500 kroner og kan variere fra værksted til værksted og fra bil til bil.

Hvor meget olie skal der på min bil?

Når du skal fylde olie på din bil, så bør oliestanden ligge et sted mellem minimums – og maksimumsmarkeringen på oliepinden. Der er omkring 1 liters forskel mellem disse to markeringer.

Hvor lang tid tager et olieskift?

Et olieskift tager omkring 30 minutter på et værksted, som inkluderer tømning af motoren for olie, påfyldning af ny olie samt udskiftning af oliefilter.

Kan jeg selv skifte olie på min bil?

Ja du kan selv skifte olie på din bil, men mange fortrækker at få det gjort på et værksted, da kræver en del forberedelse og tid at skifte olie på din bil selv.

Hvor ofte skal man skifte olie på bilen?

En tommelfingerregel siger, at du bør skifte olie på bilen én gang om året eller for hver 15.000 kilometer kørt.

Hvor meget olie må en bil bruge?

En tommelfingerregel siger, at de moderne personbiler maksimalt bruger 0,05% til 0,5% olie pr. Liter brugt brændstof. Det vil sige 50 ml olie brugt for hver 1000 kilometer du kører.