Sporing Af Bil: Spar Op Til 40% På 4-hjulsudmåling Online

🧰 Hvad er sporing af bil og 4-hjulsudmåling?

Hvad er sporing af bil og 4-hjulsudmåling
Hvad er sporing af bil og 4-hjulsudmåling?

En sporing af bil, er når du får fortaget en 4-hjulsudmåling med en speciel maskine, hvor man på værkstedet får målt, om hjulene er korrekt placeret i forhold til hinanden.

Hvis der er behov for justering, så vil man efterfølgende fortage en sporing af bilen, for at tilpasse hjulene og derved afslutter man en 4 hjulsudmåling ved at lave en ny styretøjsudmåling, for at sikre at bilens styring er justeret korrekt.

Du bør løbende få fortaget en styretøjsudmåling på din bil, for at sikre at der ikke over længere tid bliver med en forkert sporing af bilen.

Du bør ifølge FDM sikre at du får sporet og afbalanceret dine dæk, når du får monteret nye dæk, efter lapninger på dine dæk og løbende få fortaget kontroller, hvilket jo passende kan blive gjort når hjulene skal skiftes til f.eks. vinter- og sommerdæk.

Hvad sker der hvis du ikke får lavet sporing af bilen?

Ja, hvad sker der endeligt hvis du ikke får sporet bilen? Der er flere årsager til at du bør få lavet sporing af bilen, men den primære årsag er, at det i værste tilfælde kan blive til fare for trafiksikkerheden, hvis bilen begynder at slingre. Typisk,

Men derudover så er de typiske indikatorer på at bilen trænger til at blive sporet, at bilen trækker til én af siderne, selvom du prøver at køre ligeud. Dette betyder nemlig også at bilens dæk, både på inder- og ydersiden bliver slidt forskelligt.

Hvorfor skal der laves 4-hjulsudmåling og sporing af bil?

Årsagen til at du kan få brug for sporing af bil med en 4-hjulsudåling, kan være at du f.eks. har kørt ned i et større hul i vejen, eller eksempelvis ramt en kantsten. Det kan dog også være helt almindelig slidtage på affjedringen, der skaber et behov for sporingen. Disse ting kan resultere i at bilen køre rundt med fejljusteringer på hjulene.

Derfor bør du få lavet sporing af din bil

  • Slidtage: Der kan komme endnu mere slidtage på bilens dæk, hvis bilen ikke er sporet korrekt.
  • Dyrere i brændstof: Du kører færre km. pr. liter brændstof, fordi modstanden på hjulene er større.
  • Yderligere skader: Der kan forekomme yderligere skader på andre komponenter på bilen, som kan blive farlige at køre med.
  • Trafiksikkerhed: Det kan være til direkte fare for trafiksikkerheden, hvis bilen begynder at slingre eller trækker til en af siderne.

Se videoen nedenfor, hvor du får gode råd omkring 4-hjulsudmåling og sporing af bil

https://www.youtube.com/watch?v=gIaiukiIU4M

🚘 Sporing af bil pris – Hvad Koster Sporing af bil

Ønsker du at vide hvad sporing af bil koster? Den sporing af bil pris du skal forvente ligger mellem 800 kr. og 1200 kr. eller i et leje deromkring, afhængig af hvilket værksted du vælger.

Prisen for sporing af bil er meget lav i forhold til de konsekvenser der medfølger, hvis din bils hjul ikke er justeret korrekt. For det kan komme til at koste nye dæk på hele bilen, og endda eventuelle skader på styrtøj oveni, hvilket koster langt mere end de priser på 4-hjulsudmåling du skal forvente at få hos de lokale værksteder.

Hvis du sammenligner priser på sporing af bil og 4-hjulsudmåling med flere værksteder, så kan prisen komme helt ned omkring 500 kroner, så derfor anbefaler vi at du får flere tilbud fra de lokale værksteder.

Spørgsmålet ”Hvad koster Sporing af bil?” afhænger af hvilken værksted du vælger. Så din pris på Sporing af bil kan variere afhængig, af om du afsøger dine muligheder, eller blot tager det første og bedste værksted.

⌛ Hvor lang tid tager sporing af bil og hvordan?

Du skal forvente at en typisk sporing af bil tager omkring 30 minutter ved hjælp af en 4-hjulsudmåling, hvis du anvender en fagmand med det korrekte udstyr.

Det forgår på den måde, at man laver en styretøjsudmåling og her anvender en 4-hjuls-udmåler på bilen, som kan måle om hjulene på bilen står skævt eller er justeret korrekt.

🙋‍♂️ Kan du selv lave sporing af din bil (4-hjulsudmåling)?

Nej, det er de færreste der har det korrekte udstyr til at fortage en sporing af sin bil med en 4-hjulsudmåling, og derfor bør du få fortaget en sporing af din bil på et værksted med det korrekte udstyr, da udstyret skal undersøge om indstillingerne af dækkene har de korrekte geometriske data, baseret på bilproducentens specifikationer.

Det er derfor svært og nærmest umuligt at spore sin egen bil.

Derfor anbefaler vi at du får fortaget sporingen af bilen af en professionel.

🚗 FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad er sporing af bil?

En Sporing af bilen, er når man får lavet en firehjulsudmåling med en styretøjsudmåling, hvor man med specielt udstyr måler om hjulene er placeret korrekt i forhold til hinanden.

Hvad er prisen på Sporing af bil?

Prisen på sporing af bil koster mellem 800 kr. og 1200 kr. med en 4 hjuls udmåling, afhængig af hvilket værksted du vælger. Dog kan der med vores samarbejdspartner komme priser på sporing af bil på helt nede omkring 500 kr.

Hvor lang tid tager sporing af bilen med en 4-hjulsudmåling?

Sporing af bilen med en 4-hjulsudmåling tager typisk omkring 30 minutter, men afhænger af værkstedets udstyr og den erfaring værkstedet har med sporinger af biler.

Kan jeg selv lave sporing af min bil?

Nej, det er de færreste der kan fortage sporing af sin bil, da det er de færreste der har udstyret til at lave en 4-hjulsudmåling.

Hvor ofte skal man have lavet sporing af sin bil?

Der er som sådan ingen tommelfingerregel, for hvor ofte man skal have lavet sporing af sin bil, men mange får sporret sin bil med en 4 hjuls udmåling når de får sat nye hjul på, eller ved enten skift til sommerdæk eller vinterdæk.