Montering af Anhængertræk → Indhent Pris & 3 Tilbud her

🧰 Hvorfor montere et anhængertræk?

Hvorfor montere et anhængertræk
Hvornår skal en kobling skiftes?

Der er mange grunde til hvorfor du ønsker at få monteret et anhængertræk på din bil. Hvis du har købt en bil uden træk, og derfor skal have eftermonteret et træk, så kan det være fordi dit behov har ændret sig.

Hvis du skal på ferie, og ønsker at få en campingvogn med, eller ønsker at tage cykler bagpå bilen med et cykelstativ, når kørselv-ferien skulle bestilles. Eller hvis du har et ønske om at kunne køre haveaffald på genbrugsstationen.

Når du har fået eftermonteret et træk på bilen, så har du rig mulighed for overstående ting, så derfor er der mange der får monteret en jydekrog på deres bil.

Hvilke biler må få eftermonteret et anhængertræk?

Det er langt fra alle biler, som må få eftermonteret et anhængertræk. Du bør derfor tjekke om det er tilladt at få gjort på lige netop din bil.

Det er ofte de mindre biler, hvor det ikke er godkendt at få eftermonteret et anhængertræk, da de færreste fabrikanter ikke har angivet bilernes trækkapacitet. Tilbage i 2017 var sidste frist for at få sat anhængertræk på disse mindre biler, da færdselsstyrelsen trak deres dispensation tilbage.

Du kan dog på færdselsstyrelsens hjemmeside se hvor du finder den faktiske vægt som bilerne må trække.

⏩ Hvor hurtigt må du køre med anhængertræk?

Lovgivningen i Danmark, siger at du højest må køre 80 km/t på motorvejen, når du kører med en trailer eller campingvogn. Hvis du køre på landevej er fartgrænsen med anhængertræk 80 km/t og i byen er grænsen 50 km/t. Hvis du ejer en tempo 100-godkendt trailer, så må du dog på motorvejen køre 100 km/t.

☝️ Skal du vælge aftageligt eller fast anhængertræk?

Flere nye biler ønsker at få monteret et aftageligt anhængertræk, da man kan få en pæn bagdel på bilen, når man ikke skal anvende anhængertrækket, samtidigt med at du efter behov kan bruge anhængertrækket når det behov opstår.

Det er nemt og hurtigt at påmontere det aftagelig træk, så der er umiddelbart ingen fordel ved at få eftermonteret et fast monteret anhængertræk.

🤔 Lovgivning og krav til montering af anhængertræk?

Der findes en række krav og lovgivning omkring eftermontering og montering af anhængertræk.

Vi har derfor lavet en liste med regler og krav til montering af anhængertræk.

Lovgivning og krav til montering af anhængertræk:

  • Skal ske på et momsregistreret værksted: Montering af anhængertræ skal ske på et momsregistreret værksted, eller en momsregistreret forhandler af biler eller campingvogne.
  • Værkstedet skal udfylde blanket fra SKAT: Værkstedet som eftermontere trækket på bilen, skal udfylde en blanket fra skat, som hedder blanket nr. 21.053, enten elektronisk eller på papir, hvor på biles registreringsattest, skal være angivet en såkaldt ”synsfri sammenkobling”.
  • Det er et krav at det er et fastmonteret anhængertræk: Et eftermonteret anhængertræk skal være fastmonteret, da du med et eftermonteret aftageligt anhængertræk, skal til syn med bilen efterfølgende.
  • Lovgivningen kræver en stålwire på bilen fra anhængeren: Der skal være en stålwire på bilen fra anhængertrækket, så det er vigtigt at holde øje med.

Se videoen nedenfor, hvor du får gode råd montering af anhængertræk

🚘 Montering af anhængertræk pris – Hvad Koster det at få monteret anhængertræk?

Ønsker du at vide hvad montering af anhængertræk koster? Prisen på montering af træk på bilen er mellem 5000 og 10.000 kroner, afhængig af om du skal have et 7-polet stik eller et 13-polet stik, og om det skal kodes eller ej.

Dog afhænger prisen på montering af træk også af hvilket bilmærke der er tale om, som også har en indflydelse på hvad det koster at få træk på bilen. Men det er oftest en dyr affære, uanset hvilken bil du har.

Så derfor:

Spørgsmålet ”Hvad koster det at få træk på bilen?” afhænger af hvilken værksted du vælger. Så din pris på at få træk på bilen, kan variere afhængig, af om du afsøger dine muligheder, eller blot tager det første og bedste værksted.

⌛ Hvor lang tid tager det at få eftermonteret et anhængertræk?

Du skal forvente at en typisk eftermontering af et anhængertræk tager 2 til 3 timer, mens det dog nogle gange kan tage lidt længere tid, hvis der skal trækkes nogle nye ledninger fra fronten af bilen til bagenden, eller hvis softwaren skal opdateres.

🙋‍♂️ Kan du selv montere anhængertræk på din bil?

Ja du kan som udgangspunkt godt selv montere anhængertræk på din bil, hvis du ønsker at spare timeprisen hos mekanikeren. Dog bør du være meget opmærksom på at det skal gøres efter alle forskrifterne, og være monteret forsvarligt.

Før at du må tage dit eftermonteret anhængertræk i brug, skal bilen også synes med det nye eftermonterede anhængertræk

De fleste vælger at få en faglært mekaniker til at fortage monteringen af anhængertrækket, som kender lige præcis din bilmodel, og som også giver en garanti.

Derfor anbefaler vi at du får monteret anhængertræk af en professionel.

🚗 FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvor kan jeg få monteret anhængertræk på min bil?

Der findes som regel flere værksteder nær dig eller i dit nærområdet som kan montere anhængertræk på bil

Hvad koster montering af anhængertræk?

Prisen på montering af anhængertræk koster mellem 5000 og 10.000 kr. inkl. arbejdsløn, men kan variere utrolig meget fra værksted til værksted og fra bil til bil.

Hvor lang tid tager montering af anhængertræk?

Montering af anhængertræk tager omkring 2-3 timer på et værksted, og afhænger meget af hvilket bilmodel du har.

Kan jeg selv eftermontere et anhængertræk på min bil?

Ja du kan som udgangspunkt godt selv montere anhængertræk på din bil. Dog bør du være meget opmærksom på at det skal gøres efter alle forskrifterne, og være monteret forsvarligt, samt at bilen i så fald skal synes inden du må tage anhængertrækket i brug.

Hvor hurtigt må du køre med anhængertræk?

Hvis du kører med trailer, må du på motorvejen højest køre 100 km/t, mens du udenfor byen må køre 80 km/t, og i byzonen maks. 50 km/t.