Udskiftning af bremser

🧰 Hvornår skal bremseskiver skiftes?

Hvor ofte skal bilen have skiftet bremseskiver og breseklodser
Hvor ofte skal bilen have skiftet bremseskiver og breseklodser?

En tommelfingerregel siger at man efter mellem 80.000 km til 120.000 kørte kilometer, skal have fortaget en udskiftning af bremseskiver.

Helt kort fortalt, så fungerer bremseskiver ved, at der er en stålskive som er fastmonteret på indersiden af hjulet.

Som en form for klemme på den ene side af skiven, er bremsekaliberen placeret, mens der på indersiden af kaliberen sidder bremseklodserne. Så snart du trykker på bremsepedalen, så bliver der dannet et tryk igennem bremsesystemet, hvor der bliver presset bremsevæske ind i bremsekaliberen. Så snart dette sker, så vil bremseklodserne blive presset ind mod skiven. Dette resulterer i den hydraliske bremsefunktion, som giver en blød opbremsning.

Du kan høre når dine bremseklodser er slidt ned, ved at de giver en skurrende lyd, hvilket kan gøre bremseskiverne tyndslidte over tid, hvilket du skal være opmærksom på.

Så snart du kan se tydelige riller eller furer efter bremseklodserne på bremseskiverne, så skal du have dem skiftet hurtigst muligt, da de ellers vil kunne forlænge bremselængden. Lovgivningen om bremselængden er nemlig 14 meters bremselængde.

Hvor lang tid holder bremseskiver og bremseklodser?

Hvis din bil har skivebremser, så bør du løbende holde styr på hvordan standen er bremseskiverne er. Hvis du kører meget bykørsel, så bliver bremseskiverne ekstra slidte, og derfor bør du løbende få dine bremser efterset.

Tommelfingerreglen er at du efter 80.000 til 120.000 kilometer bør få udskiftet dine bremseskiver og bremseklodser, da man stort set altid skifter både bremseskiver og bremseklodser på samme tid. Årsagen til at man både får udskiftet bremseklodser og skiver, er at når man skiller hele hjulet af, så kan man lige så godt også sætte nye klodser på, da de ikke er så dyre.

🤔 Hvordan opdager jeg fejl på bremserne?

Der er flere ting du bør holde øje med når du skal finde ud af om der er fejl på bremserne, så du ved om du skal have skiftet bremser eller ej.

Vi har derfor lavet en liste med ting som du bør være opmærksom på i forbindelse med defekte bremser, som oftest kun bliver opdatet til service eller ved et biluheld.

Sådan opdager du fejl på dine bremser

  • Bilen bremse ikke lige: Hvis bilen bevæger sig frem og tilbage når du bremser almindeligt, så er det et tegn på at bremserne hænger i den ene side. Hvis bremsen hænger i den ene side, så er trykket på bremserne ikke lige så hårdt på begge sider af bremserne, hvilket resultere i at bremseklodserne slides skævt.
  • Bremsen larmer: Hvis bremserne larmer når du skal dreje, så er det et tegn på at bremsekaliberen ikke sidder korrekt i forhold til bremseskiven.
  • Bremsen giver en skurrende lyd: Hvis bremsen giver en skurrende lyd når du bremser, så er det også et tegn på at enten bremseklodserne eller bremseskiverne er slidt op. Dog kan det også være rust hvis det udelukkende sker i starten når du køre i bilen.
  • Bremsepedalen er hård: Hvis bremsepedalen er hård at træde ned, før bilen begynder at bremse, så er det også et tegn på at bremseforstærkeren er defekt.

Se videoen nedenfor, hvor du får gode råd omkring udskiftning af bremser

🚘 Udskiftning af bremser pris – Hvad Koster en det at få skiftet bremser?

Ønsker du at vide hvad udskiftning af bremser koster? Prisen på nye bremseskiver er mellem 200 og 900 kroner, mens prisen på bremseklodser er omkring 300 kroner. Udskiftning af bremser, bremseskiver og bremseklodser priser kan svinge en del, men en skift af bremser pris er mellem 2000 og 4500 kr. per hjul inkl. arbejdstid, nye bremseskiver og bremseklodser.

Dog afhænger prisen på skift af bremser også af hvilket bilmærke der er tale om, som også har en indflydelse på prisen på skift af bremser.

Så derfor:

Spørgsmålet ”Hvad koster udskiftning af bremser?” afhænger af hvilken værksted du vælger. Så din pris på udskiftning af bremseskiver og bremseklodser på bilen kan variere afhængig, af om du afsøger dine muligheder, eller blot tager det første og bedste værksted.

⌛ Hvor lang tid tager det at få skiftet bremser?

Du skal forvente at en typisk udskiftning af bremser tager mellem 30-45 minutter per hjul, afhængig af flere parametre. Hvor lang tid skift af bremser tager, afhænger nemlig af bilmærke, størrelsen på din bil og hvilke bremseskiver du har på bilen.

🙋‍♂️ Kan du selv skifte bremser på din bil?

Du kan godt selv skifte bremser, bremseskiver og bremseklodser på din bil, men det kræver det rette værktøj, nye skiver og klodser. Derudover så skal du føle dig 100% tryg ved at gøre det selv, da bremser er et af bilens vigtigste sikkerhedsudstyr, og du bør derfor ikke gå på kompromis med udskiftning af dine bremser.

De fleste vælger at få en faglært mekaniker til at fortage skiftet af bremserne, som kender lige præcis din bilmodel, og som også giver en garanti.

Derfor anbefaler vi at du får skiftet bremser af en professionel.

🚗 FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad koster udskiftning af bremser?

Prisen på udskiftning af bremser koster mellem 2000 og 4500 kr. per hjul inkl. arbejdsløn, nye bremseskiver og klodser, men kan variere utrolig meget fra værksted til værksted og fra bil til bil.

Hvor lang tid tager skift af bremser?

Skift af bremsertager omkring 30-45 minutter på et værksted, og afhænger meget af hvilket bilmodel du har, da der er stor forskel på de forskellige modelle.

Kan jeg selv skifte bremser på min bil?

Hvis du har erfaring med at skifte bremser på biler, og er 100% tryg ved at udskifte bremserne, så kan du godt gøre det, men da bremserne på bilen er noget af det vigtigste sikkerhedsudstyr på din bil, så er det vigtigt at det bliver gjort korrekt. Derfor anbefaler vi at lade de professionelle fortage udskiftningen af dine bremser.

Hvor ofte skal bilen have skiftet bremser, bremseskiver og klodser?

En almindelig tommelfingerregel siger at man efter mellem 80.000 km og 120.000 kørte kilometer, bør få fortaget en udskiftning af bremseskiver og bremseklodser.